Opleidingen

thQUXO3D9G

Stel, er ligt iemand op de grond. Deze persoon heeft zijn ogen dicht en reageert niet op uw aanspreken. Dit slachtoffer:

a) is flauwgevallen?
b) is bewusteloos?
c) heeft een ademstilstand?

Basiscursus

Tijdens de basiscursus leert u, onder andere, het verschil tussen de letsels uit de vraag hierboven en de eerste hulp die daarbij hoort. Dit gebeurt in 9 lesavonden van 3 uur, waarna u een examen krijgt op de 10e avond. Examinatoren van het Oranje Kruis nemen dit examen af. Het leren reanimeren en bedienen van een AED (automatische externe defibrillator) maakt onderdeel uit van de cursus.

Lesmaterialen

Een gecertificeerde docent geeft de cursus met hulp van een lotus (landelijk opleiding tot uitbeelden van slachtoffers). U ontvangt een Oranje Kruis lesboek en voor lesmateriaal wordt gezorgd.

Locatie en tijd

De lesavonden worden gehouden van 19.30 uur tot 22.00 uur. De locatie waar wij de lessen verzorgen is de aula van de basisschool Het Kristal, Henri Dunantlaan 90, 2286 GE  RIJSWIJK. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de buurt.

Data

De nieuwe opleiding staat gepland op de volgende data: donderdagavond 26 september, 3, 10, 17, 24 en 31 oktober en 7, 14, 21 november. Het examen is op 28 november.  Aanmelden kan via het inschrijfformulier.  Een geldig EHBO diploma staat altijd goed op een cv, dus geef u snel op!

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen € 295,00 als u een particulier bent en zelf betaalt. Wordt de opleiding betaald door uw werkgever dan bedragen de kosten € 385,00. Wij hanteren twee tarieven om de opleiding voor de particulier zo betaalbaar mogelijk te houden.

Vergoeding

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze lessen, kijk hiervoor op de website zorgwijzer. Of via deze link 

zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus
 
Ga naar het inschrijfformulier