Vervolgcursussen

Agenda en lesschema seizoen 2023-2024

 

Vervolgcursus

Als u een basiscursus EHBO heeft gedaan wilt u graag het diploma geldig houden. Om het diploma geldig te houden, volgt u elk jaar herhalingslessen. Bij onze vereniging kunt u deze lessen volgen. Het maakt dan niet uit waar u de opleiding heeft gedaan. Wij bieden de lessen verspreid over een aantal maanden aan dus niet in één maand alle lessen achter elkaar.

Verloop herhalingslessen

Het cursusjaar loopt van oktober tot ongeveer april. In die tijd volgt u 6 lessen. Deze vinden meestal plaats in oktober, november, februari en maart. In april is er dan nog een inhaalles, mocht u lessen gemist hebben. De Algemene Vergadering is ook verplicht, ook die is meestal in april.

Dit seizoen is de eerste les op 4 oktober, de quizzzz voor iedereen op dezelfde avond.

Wie in wil stromen bij de herhalingslessen kan dit alleen nog op de woensdagavond doen. De groep van donderdagavond zit overvol.

Locatie en tijd

De meeste herhalingslessen zijn van 20.00 tot 22.00 uur. De 1e en de 6e les kennen soms een afwijkende starttijd. Dit leest u in de uitnodiging van het seizoen.
Alle herhalingslessen vinden plaats in de aula van de basisschool Het Kristal, Henri Dunantlaan 90, 2286 GE  RIJSWIJK. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de buurt.

Data

In de zomerperiode krijgt u de uitnodiging met het rooster van het seizoen voor het komende cursusjaar. In de begeleidende nieuwsbrief staat ook wat u moet doen als u een keer de les niet in uw eigen groep kunt volgen. De data komen niet meer op de site te staan, om te zorgen dat de groepen niet te groot worden. Mocht u de uitnodiging niet gekregen hebben, neem dan contact met ons op.
De inhaalles voor seizoen 2023/2024 is op woensdag 3 april 2024.

Competenties

Het blijkt dat afgelopen jaren leden één of meerdere lessen missen per seizoen, veelal met een logische reden. Als u een aantal lessen mist, kan het zijn dat u een extra competentietoets van € 50,- moet doen.
Het Oranje Kruis wil graag dat wij de competentie van de leden waarborgen. Het Oranje Kruis wil dit ook kunnen controleren, dit kunnen ze onder andere doen door onze leden-aanwezigheidsadministratie te controleren en door één van onze lessen bij te wonen.

Kosten

Alleen als u een geldig diploma heeft, kunt u de lessen bij ons volgen. Uiteraard verwelkomen wij ook mensen, die niet bij ons het diploma haalden, voor onze vervolglessen. Wij hanteren twee tarieven; voor particulieren is de prijs voor 6 vervolglessen € 47,50. Als uw werkgever de kosten betaalt dan is de prijs voor deze 6 lessen € 77,25. Op het moment dat u de lessen volgt bij ons, wordt u automatisch lid van de vereniging.

Vergoeding

Mogelijk vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor deze lessen.
Kijk ook eens op de site www.ehbo.nl waar u alles kunt nalezen, ook de richtlijnen volgens het Oranje Kruis. Of gebruik de volgende link 

 
zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus
 

Inschrijven

Ga naar het inschrijfformulier

Namens het bestuur: Guido, Tini, Nettie en Marion